duminică, 5 februarie 2012

reguli de "supravieţuire" după ruperea unei relaţii


Desigur, nu există o reţetă general valabilă, dar câteva reguli de "supravieţuire" după ruperea unei relaţii şi-au dovedit eficienţa în multe cazuri.

- mai întâi de toate, gân­­deşte-te că este firesc să ai un sentiment de tristeţe, nu este nicidecum un semn de slăbiciune sau de prostie. Nu eşti nici prima şi nici ultima femeie care suferă din dragoste. Chiar dacă simţi nevoia să fii singură în aceste momente, este mai bine să stai de vorbă cu membrii familiei tale sau cu prietenele despre ceea ce te frământă. Dacă îţi descarci sufletul, te vei simţi mult mai bine decât dacă vei ţine în tine toată această suferinţă. În plus, sfaturile lor
ţi-ar putea deschide ochii şi te-ar putea face să înţelegi că nu merită să suferi.

- acceptarea despărţirii este o condiţie esenţială pentru a putea începe "programul" de recuperare pe plan sentimental. Dacă vei continua să îl suni sau să îl vizitezi, în speranţa că îţi va mai da o şansă, vei suferi şi mai mult când te va refuza. Încearcă să învingi dependenţa de dragostea lui. Pentru a rezista tentaţiei de a-l căuta, găseş-te-ţi întotdeauna câte ceva de făcut, astfel încât să nu ai prea mult timp liber. Ieşi în oraş împreună cu prietenele şi nu rata nicio ocazie de a te distra. Încetul cu încetul, vei reuşi să ţi-l scoţi din minte, ceea ce nu se va întâmpla cu siguranţă dacă te izolezi. Este bine să petreci cât mai puţin timp singură, măcar în primele săptămâni după despărţire.

- nu te învinovăţi pentru faptul că v-aţi despărţit. Dacă o relaţie se termină, înseamnă pur şi simplu că acei doi oameni nu mai erau compatibili. În loc de autocritică, fă un "inventar" al relaţiei, cu bune şi cu rele, şi vezi ce a cauzat ruptura. Ia această relaţie ca pe o experienţă şi ca pe un mod de a realiza mai bine ce îţi doreşti de la un bărbat.

Un comentariu:

  1. Interesant post!! Imi place blogul tau!! Ai vrea sa ne follow-uim reciproc??:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere