sâmbătă, 6 august 2011

10 lucruri care iti afecteaza pielea


10 lucruri surprinzatoare care iti pot afecta negativ pielea.

O piele sanatoasa si frumoasa este visul oricarei femei. Totusi, fara sa realizezi, pielea ta poate fi afectata in mod negativ de anumite lucruri pe care le faci in viata de zi cu zi.

Iata care ar fi 10 dintre acestea:

Clorul din apa de la piscina

Suntem in plin sezon calduros, iar majoritatea piscinelor din oras sunt supraaglomerate. In ciuda eforturilor administrative insa, apa din piscine contine mult clor care iti afecteaza pielea, lasand-o uscata si degradata. Tocmai de aceea, dupa fiecare vizita la piscina este bine sa folosesti un exfoliant usor si sa te hidratezi intens cu o lotiune sau o crema cu vitamine.

Machiajul ramas peste noapte

Stii ca nu este indicat sa adormi cu machiajul pe fata, insa cel mai probabil ti s-a intamplat asta cel putin o data. Daca a fost pur si simplu o greseala care nu se repeta in mod curent, atunci pielea ta te va ierta cu siguranta. Altfel, daca te-ai obisnuit sa te culci machiata, riscurile de a dezvolta iritatii, cosuri sau chiar infectii sunt mari. Porii tai trebuie sa respire!

Cafeaua

Cafeaua iti afecteaza pielea deshidratand-o. Stiu ca asta nu te va face sa renunti la mica ta placere din fiecare dimineata, dar ai grija macar ca pe parcursul zilei sa iti hidratezi intens corpul cu cel putin doi litri de apa.

Saritul peste mese

Poate ca vrei cu tot dinadinsul sa slabesti, insa saritul peste mese nu este o solutie. Din contra, daca faci asta nu numai ca risti sa te ingrasi, dar risti sa ai o piele uscata si imbatranita prematur. Mananca sanatos si regulat si vei vedea ca efectele pozitive ale dietei tale se vor vedea si pe pielea ta.

Baile fierbinti

Iubesti sa te relaxezi in cada plina cu apa fierbinte si spuma, dar pielii tale ii displace cu siguranta acest obicei. Apa fierbinte iti afecteaza stratul protector al pielii si o lasa terna si uscata. Alege baile caldute sau, si mai bine, dusurile rapide si foloseste intotdeauna un gel de dus hidratant.

Fixativul

Cum poate ajunge fixativul inamic al pielii tale? Simplu! Mai tii minte iritatia aceea sau cosurile care ti-au aparut pe linia fruntii? Ei bine, se pare ca fixativul ar putea fi cauza. Data viitoare cand il pulverizezi pe par ai grija sa-ti protejezi fata cu o mana.

Dietele drastice

Dietele drastice duc adesea la efectul yo-yo, iar acesta poate fi cauza unei pieli degradate. Mai exact, daca slabesti si te ingrasi brusc, sansele de aparitie a vergeturilor cresc considerabil. Tine-ti greutatea sub control!

Sarea

Sarea iti afecteaza pielea, deshidratand-o. Fereste-te de mancarurile prea sarate, dar mai ales de mancarea de la fast food, despre care se stie ca este bogata in sare si grasimi.

Noptile pierdute

Noaptea este momentul in care celulele corpului nostru se regenereaza, inclusiv cele ale pielii. In cazul in care pierzi prea multe nopti, atunci lucrul acesta se va vedea pe pielea ta. Incearca sa te odihnesti nu numai pentru a avea o piele frumoasa, dar si pentru a avea o stare buna de sanatate.

Stresul

Cand vine vorba de stres, din pacate, efectele sale se pot vedea si pe piele. De la ridurile fine de pe fata, pana la pielea inrosita sau chiar eruptiile neplacute, stresul poate fi cauza multor neplaceri. Incearca sa te relaxezi din cand in cand pe parcursul zilei si nu lua problemele de la munca cu tine acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu